20071212



Afsluitdijkdoorbraak

De Afsluitdijk moet worden opgeblazen. Hij brengt ongeluk. Zoals de vleugelslag van een vlinder een orkaan kan veroorzaken, zo zijn de crisisjaren, de Duitse bezetting, de watersnoodramp, de linkse diktatuur van de jaren zestig en zeventig, de neoliberale terreur van de jaren tachtig en negentig en de godsdiensttwisten van deze eeuw een rechtstreeks gevolg van dit waterbouwkundige wangedrocht. Vóór het rampjaar 1932 beleefde Nederland een wetenschappelijke Gouden Eeuw waarin het Nobelprijzen regende, daarna is het zienderogen bergafwaarts gegaan met het onderwijs. We hadden al minstens driemaal voetbalwereldkampioen moeten zijn, in plaats daarvan blinken we slechts uit in dwergsporten als hockey en schaatsen. En waarom denkt u dat we Ons Inje benevens onze toonaangevende positie op de wereldzeeën hebben verloren? Inderdaad, dankzij het basalten misbaksel dat Afsluitdijk heet.
De Afsluitdijk moet worden opgeblazen. Vinden ook paling, zeester en bruinvis plus alle vogelsoorten die fourageren in getijdegebieden.
De Afsluitdijk moet worden opgeblazen. Het IJsselmeer is een zompige zoetwatervijver. Ik houd van Holland, landje aan de Zuiderzee.
____________________

arbeidsvitaminezee

Bill Evans - How Deep Is The Ocean ?
Found at skreemr.com
Otis Redding - (Sittin’ On) The Dock of the Bay
Found at skreemr.com
Damien Rice - Cold Water
Found at skreemr.com

Aguacinema